Buiten koken met de Dutch Oven

Buiten koken met de Dutch Oven

15 april 2020 | Kamperen

Tijdens de vakantie voelt alles anders. We hebben alle tijd en het weer vinden we al snel ‘goed’. Vakantie betekent buiten zijn, de elementen voelen.

Maar ook als de dagelijks beslommeringen weer zijn begonnen, kunnen we dat vakantiegevoel makkelijk oproepen.

Bij Kathmandu vind je dan ook het hele jaar door alles wat je nodig hebt om buiten de heerlijkste gerechten te maken. Met onze Dutch Ovens kun je alle kanten op, van brood en soep tot goulash en stoofpotjes. Buiten koken is een typische activiteit om samen te doen: laat je telefoon en iPad binnen, verdeel de taken, schenk alvast iets in en maak er een klein feestje van!
 
Een Dutch Oven is een stevige braadpan van gietijzer waarmee je stoofgerechten, soepen en zelfs brood en taarten kunt maken. Een Dutch Oven van Petromax is gebruiksklaar (inbranden niet nodig) en heeft pootjes waarmee je hem gemakkelijk op een vuurschaal of barbecue zet. Of hang de braadpan op aan een driepoot voor nog meer kookplezier. Het deksel met opstaande rand biedt veilige ruimte aan briketten, zodat je de warmte rondom de pan nog beter kan verdelen.

Om je op weg te helpen geven we je een recept voor Italiaanse ribollita: een hartverwarmende maaltijdsoep die je het hele jaar door kunt eten en makkelijk kunt invriezen. En een perfect recept om al die voorraden witte bonen in te verwerken...

Italiaanse ribollita

Ingrediënten voor 6 personen
olijfolie
1 middelgrote ui
1 flinke winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 prei
2 blikken (a 400 gram) tomatenblokjes
2 blikken (a 400 gram) cannelinibonen of witte bonen
800 ml groentebouillon
een paar takjes tijm en rozemarijn , samengebonden met keukentouw
300 gram boerenkool, cavolo nero (palmkool), savooiekool of verse spinazie
6 sneetjes oud brood
1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur. Snijd in de tussentijd de ui, wortel, bleekselderij en prei fijn. Prak of pureer een deel van de bonen.
  2. Laat de temperatuur wat naar beneden gaan, verhit de olijfolie en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de wortel, bleekselderij en prei toe en roer alles gedurende 5 minuten om.
  3. Doe de tomatenblokjes, bonen (ook de gepureerde), bouillon en kruiden erbij en leg het deksel op de pan. Laat ongeveer 1 uur sudderen en roer af en toe.
  4. Snijd intussen de kool in reepjes en verwijder harde en dikke nerven. Als je spinazie gebruikt, hoef je deze niet te snijden. Voeg de kool of spinazie toe en laat 10 minuten meekoken, of totdat deze zacht is.
  5. Proef van de soep of er nog zout en peper bij moet en verwijder de takjes rozemarijn en tijm. Prak eventueel nog wat bonen zodat de ribollita lekker dik wordt.

Rooster de sneetjes brood, smeer ze in met olijfolie en wrijf ze in met de knoflook. Verdeel het brood over soepkommen, schenk de ribollita eroverheen en dien de soep op.

Cookies.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die je aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Raadpleeg de Privacy & Voorwaarden-pagina van Google voor meer informatie. Klik op 'Ik ga akkoord' om te accepteren. Kies je voor weigeren? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Wil je zelf bepalen welke cookies er geplaatst worden klik dan hier.
Noodzakelijke cookies
Personalisatie cookies
Analytische cookies
Marketing cookies
Logo